sitelogo

motorkleding-online.nl

Rij met passie, rij in stijl, rij veilig

Stapsgewijze gids: Motorvizier vervangen voor een helder zicht op de weg

Stapsgewijze gids: Motorvizier vervangen voor een helder zicht op de weg
Stapsgewijze gids: Motorvizier vervangen voor een helder zicht op de weg

Motorvizier vervangen: Een gids voor een helder zicht op de weg

Een motorvizier is een essentieel onderdeel van je helm. Het beschermt je ogen tegen wind, stof en insecten tijdens het rijden. Na verloop van tijd kan het vizier echter krassen, vlekken of andere beschadigingen vertonen, waardoor je zicht op de weg wordt belemmerd. In dit artikel zullen we je een stapsgewijze gids geven over hoe je zelf eenvoudig je motorvizier kunt vervangen.

Stap 1: Verzamel de benodigde materialen

Voordat je begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Je hebt een nieuw vizier nodig dat geschikt is voor jouw helmmodel en -merk. Controleer ook of je gereedschap zoals een schroevendraaier of inbussleutel nodig hebt om het vizier los te maken.

Stap 2: Maak de helm klaar

Zorg ervoor dat de helm schoon en droog is voordat je begint met het vervangen van het vizier. Verwijder eventuele accessoires die aan het vizier zijn bevestigd, zoals een pinlock-anticondenssysteem.

Stap 3: Verwijder het oude vizier

Zoek naar de bevestigingspunten van het vizier aan beide zijden van de helm. Gebruik het juiste gereedschap om de schroeven of bevestigingsmechanismen los te maken en verwijder voorzichtig het oude vizier. Wees voorzichtig om geen krassen te maken op andere delen van de helm tijdens het verwijderen.

Stap 4: Plaats het nieuwe vizier

Neem het nieuwe vizier en plaats het op dezelfde manier als het oude vizier. Zorg ervoor dat de bevestigingspunten goed uitgelijnd zijn en schroef de schroeven of bevestigingsmechanismen stevig vast. Controleer of het vizier stevig op zijn plaats zit en niet wiebelt.

Stap 5: Test het nieuwe vizier

Voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om te controleren of het nieuwe vizier correct is geïnstalleerd en je een helder zicht biedt. Zet je helm op en test het vizier door je hoofd te bewegen en je ogen te richten op verschillende punten in je gezichtsveld. Controleer ook of er geen hinderlijke reflecties of vervormingen zijn die je zicht kunnen beïnvloeden.

Het vervangen van een motorvizier is een relatief eenvoudige taak die je zelf kunt uitvoeren. Het is echter belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en ervoor te zorgen dat alles correct is geïnstalleerd voordat je de weg op gaat. Als je twijfelt over hoe je dit moet doen, raadpleeg dan altijd de handleiding van jouw specifieke helmmodel of zoek professioneel advies.

Met een nieuw helder motorvizier ben je klaar om weer veilig en met optimaal zicht de weg op te gaan. Vergeet niet regelmatig controle uit te voeren op eventuele beschadigingen aan je vizier en vervang deze indien nodig. Veel plezier en veilige ritten!

 

6 Veelgestelde Vragen over het Vervangen van een Motorvizier

 1. Hoe vaak moet ik mijn motorvizier vervangen?
 2. Welke onderdelen heb ik nodig om mijn motorvizier te vervangen?
 3. Wat kost het om een motorvizier te vervangen?
 4. Waar kan ik een nieuwe motorvizier kopen?
 5. Is het verstandig om zelf mijn motorvizier te vervangen of moet ik dit door een professional laten doen?
 6. Wat is de beste manier om mijn oude motorvizier te verwijderen en opnieuw in te stellen?

Hoe vaak moet ik mijn motorvizier vervangen?

De frequentie waarmee je je motorvizier moet vervangen, hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik en de omstandigheden waarin je rijdt. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om je vizier te vervangen zodra het beschadigd raakt of zijn helderheid verliest.

Krassen, vlekken en andere beschadigingen kunnen de zichtbaarheid tijdens het rijden belemmeren. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral bij slechte weersomstandigheden of ’s nachts. Daarom is het belangrijk om regelmatig je vizier te inspecteren op eventuele tekenen van slijtage.

Als vuistregel kun je overwegen om je motorvizier eens per jaar te vervangen, zelfs als er geen duidelijke schade zichtbaar is. Dit helpt ervoor te zorgen dat je altijd een helder en onbelemmerd zicht hebt op de weg.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat sommige motorhelmen uitgerust zijn met verwisselbare vizieren die specifiek ontworpen zijn voor verschillende weersomstandigheden. In dit geval kun je ervoor kiezen om het vizier vaker te vervangen, afhankelijk van de omstandigheden waarin je rijdt.

Onthoud dat veiligheid altijd prioriteit heeft bij motorrijden. Als je merkt dat je vizier beschadigd is of zijn functionaliteit verliest, aarzel dan niet om het zo snel mogelijk te vervangen. Een helder en onbeschadigd vizier draagt bij aan een betere zichtbaarheid en veiligheid op de weg.

Welke onderdelen heb ik nodig om mijn motorvizier te vervangen?

Om je motorvizier te vervangen, heb je de volgende onderdelen nodig:

1. Nieuw vizier: Zorg ervoor dat je een vizier kiest dat geschikt is voor jouw specifieke helmmodel en -merk. Er zijn verschillende soorten vizieren beschikbaar, zoals heldere vizieren, getinte vizieren of anticondensvizieren. Kies het vizier dat het beste past bij jouw behoeften en rijomstandigheden.

2. Schroevendraaier of inbussleutel: Afhankelijk van het bevestigingssysteem van jouw helm, heb je mogelijk een schroevendraaier of inbussleutel nodig om de schroeven of bevestigingsmechanismen los te maken waarmee het oude vizier is bevestigd.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste maat en type gereedschap gebruikt om schade aan de helm of het nieuwe vizier te voorkomen.

Mocht je twijfelen over welke onderdelen en gereedschappen je precies nodig hebt voor jouw specifieke helmmodel, raadpleeg dan altijd de handleiding van de helm of zoek professioneel advies. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste onderdelen gebruikt en veiligheid garandeert tijdens het vervangen van het motorvizier.

Wat kost het om een motorvizier te vervangen?

De kosten voor het vervangen van een motorvizier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Een aantal belangrijke factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zijn:

 1. Merk en model: De prijs van een nieuw vizier kan variëren afhankelijk van het merk en het model van je helm. Sommige merken hebben specifieke vizieren die alleen compatibel zijn met hun eigen helmen, wat de prijs kan beïnvloeden.
 2. Type vizier: Er zijn verschillende soorten vizieren beschikbaar, zoals heldere vizieren, getinte vizieren en anti-condens vizieren. Elk type heeft zijn eigen prijsklasse, waarbij getinte of anti-condens vizieren meestal duurder zijn dan heldere vizieren.
 3. Kwaliteit en materiaal: Vizieren gemaakt van hoogwaardige materialen of met extra functies zoals krasbestendigheid of UV-bescherming kunnen duurder zijn dan standaardvizieren.
 4. Winkel of online aankoop: De plaats waar je je nieuwe motorvizier koopt kan ook invloed hebben op de prijs. Fysieke winkels kunnen hogere prijzen hanteren in vergelijking met online winkels vanwege extra kosten zoals huur en personeel.

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor het vervangen van een motorvizier ergens tussen de €30 en €100 liggen, afhankelijk van bovengenoemde factoren. Het is altijd raadzaam om prijzen te vergelijken bij verschillende winkels of online aanbieders om de beste deal te vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Waar kan ik een nieuwe motorvizier kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een nieuw motorvizier kunt kopen. Hier zijn enkele opties:

 1. Motorwinkels: Fysieke motorwinkels hebben vaak een breed assortiment aan motorhelmen en accessoires, waaronder vizieren. Bezoek de winkel bij jou in de buurt en vraag naar de beschikbare vizieren voor jouw specifieke helmmodel.
 2. Online retailers: Er zijn tal van online retailers die gespecialiseerd zijn in motoruitrusting en accessoires. Bekende websites zoals bol.com, motozoom.nl, motorkledingcenter.nl en fc-moto.de bieden een breed scala aan motorvizieren van verschillende merken en modellen.
 3. Fabrikantenwebsites: Veel helmfabrikanten hebben hun eigen websites waar je rechtstreeks hun producten kunt kopen. Ga naar de website van het merk van jouw helm en zoek naar het juiste vizier dat compatibel is met jouw specifieke model.
 4. Tweedehandsmarktplaatsen: Als je op zoek bent naar een voordeligere optie, kun je ook tweedehands vizieren vinden op online marktplaatsen zoals Marktplaats.nl of eBay.nl. Zorg ervoor dat je goed let op de staat en compatibiliteit voordat je tot aankoop overgaat.

Ongeacht waar je ervoor kiest om te kopen, zorg ervoor dat je de specificaties van jouw helm controleert en het juiste vizier selecteert dat geschikt is voor jouw model en merk. Vergeet niet om ook recensies te lezen of advies in te winnen bij andere motorrijders om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief en betrouwbaar vizier aanschaft.

Is het verstandig om zelf mijn motorvizier te vervangen of moet ik dit door een professional laten doen?

Het vervangen van een motorvizier kan over het algemeen door motorrijders zelf worden gedaan, mits ze de juiste instructies volgen en voorzichtig te werk gaan. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat als je twijfelt over je vaardigheden of onzeker bent over de procedure, het raadzaam kan zijn om het vervangen van het vizier aan een professional over te laten.

Er zijn verschillende redenen waarom sommige motorrijders ervoor kiezen om het vizier door een professional te laten vervangen. Ten eerste hebben professionals vaak ervaring met het werken aan helmen en kunnen ze de klus snel en efficiënt klaren. Ze hebben ook de juiste gereedschappen en kennis om mogelijke problemen tijdens het vervangingsproces op te lossen.

Bovendien kan een professionele vervanging garanderen dat het nieuwe vizier correct wordt geïnstalleerd en veilig op zijn plaats blijft zitten. Een onjuist geïnstalleerd vizier kan mogelijk losraken tijdens het rijden, wat gevaarlijk kan zijn.

Als je echter handig bent en vertrouwen hebt in je eigen vaardigheden, kun je ervoor kiezen om zelf je motorvizier te vervangen. Zorg er wel voor dat je de juiste instructies volgt, gebruikmaakt van geschikt gereedschap en voorzichtig te werk gaat om schade aan de helm of het nieuwe vizier te voorkomen.

Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat. Als je twijfelt of onzeker bent over je vermogen om het vizier correct te vervangen, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat alles goed wordt gedaan.

Wat is de beste manier om mijn oude motorvizier te verwijderen en opnieuw in te stellen?

Om je oude motorvizier te verwijderen en opnieuw in te stellen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt, zoals een schroevendraaier of inbussleutel, afhankelijk van het bevestigingssysteem van je helm.
 2. Open het vizier volledig en zoek naar de bevestigingspunten aan beide zijden van de helm. Dit kunnen schroeven, pinnen of andere mechanismen zijn.
 3. Gebruik het juiste gereedschap om de bevestigingen los te maken. Draai de schroeven los of verwijder eventuele pinnen door ze voorzichtig uit hun houders te trekken.
 4. Nadat alle bevestigingen zijn losgemaakt, kun je het oude vizier voorzichtig uit de houders schuiven of optillen. Let op dat je geen krassen maakt op andere delen van de helm tijdens het verwijderen.
 5. Als je een nieuw vizier wilt installeren, zorg er dan voor dat het geschikt is voor jouw helmmodel en -merk.
 6. Plaats het nieuwe vizier door het in dezelfde houders te schuiven of op zijn plaats te klikken totdat het stevig vastzit.
 7. Bevestig vervolgens de bevestigingen weer door ze stevig vast te draaien met behulp van het juiste gereedschap. Controleer of alles goed is uitgelijnd en stevig vastzit.
 8. Test ten slotte het nieuwe vizier door je hoofd te bewegen en je ogen te richten op verschillende punten in je gezichtsveld. Controleer of het vizier goed functioneert, geen hinderlijke reflecties heeft en je een helder zicht biedt.

Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het verwijderen en installeren van een motorvizier om schade aan de helm of het vizier te voorkomen. Als je twijfelt over de specifieke stappen voor jouw helmmodel, raadpleeg dan altijd de handleiding of zoek professioneel advies. Veiligheid staat voorop, dus zorg ervoor dat alles correct is geïnstalleerd voordat je de weg op gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.