sitelogo

motorkleding-online.nl

Rij met passie, rij in stijl, rij veilig

Bescherm jezelf tegen de elementen met een waterdichte motorjas

Bescherm jezelf tegen de elementen met een waterdichte motorjas
Bescherm jezelf tegen de elementen met een waterdichte motorjas

Motorjas Waterdicht: Bescherming tegen de Elementen

Als motorrijder weet je dat het weer onvoorspelbaar kan zijn. Van zonneschijn tot stortbuien, je kunt allerlei weersomstandigheden tegenkomen tijdens je ritten. Daarom is een motorjas die waterdicht is een essentieel onderdeel van je uitrusting.

Een waterdichte motorjas biedt bescherming tegen regen, sneeuw en vochtige omstandigheden. Het belangrijkste kenmerk van deze jassen is het gebruik van speciale materialen en technologieën die ervoor zorgen dat er geen water door de jas kan dringen. Dit houdt je droog en comfortabel, zelfs tijdens hevige regenbuien.

Er zijn verschillende technologieën die worden gebruikt om motorjassen waterdicht te maken. Een veelvoorkomende techniek is het gebruik van een membraan, zoals Gore-Tex of D-Dry, dat tussen de buitenstof en de voering wordt geplaatst. Dit membraan bestaat uit microscopisch kleine poriën die groot genoeg zijn om zweetdamp door te laten, maar klein genoeg om water buiten te houden. Hierdoor blijf je droog van zowel regen als transpiratie.

Naast het waterdichte membraan hebben deze jassen vaak getapete naden om ervoor te zorgen dat er geen water door de naden kan sijpelen. Ook zijn ze voorzien van waterafstotende ritsen en verstelbare manchetten en kraag om extra bescherming te bieden tegen vocht.

Een motorjas die waterdicht is, biedt niet alleen bescherming tegen regen, maar ook tegen de wind. Het membraan in de jas fungeert als een windstopper, waardoor je warm blijft, zelfs bij harde wind.

Bij het kiezen van een waterdichte motorjas is het belangrijk om rekening te houden met je rijstijl en behoeften. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, variërend van sportieve jassen tot tourjassen en avontuurlijke jassen. Zorg ervoor dat de jas voldoende ventilatieopeningen heeft om overtollige warmte af te voeren tijdens warmere dagen.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar extra veiligheidskenmerken zoals reflecterende details voor betere zichtbaarheid op de weg, CE-gecertificeerde protectoren voor impactbescherming en verstelbare pasvormen voor comfort.

Kortom, een motorjas die waterdicht is, is een onmisbaar onderdeel van je uitrusting als motorrijder. Het beschermt je niet alleen tegen regen en vochtige omstandigheden, maar biedt ook comfort en veiligheid tijdens al je ritten. Investeer in een kwalitatieve waterdichte motorjas en geniet van elke rit, ongeacht het weer!

 

9 Tips voor het Kiezen van een Waterdichte Motorjas

 1. Koop een jas met een waterdicht membraan of coating.
 2. Controleer de kwaliteit van de naden en ritsen; deze moeten goed afgedicht zijn om te voorkomen dat er water binnendringt.
 3. Kies voor een jas die is gemaakt van sterk, ademend materiaal zoals Gore-Tex of Cordura nylon.
 4. Let op het type sluiting; sommige motorjassen hebben drukknopen, terwijl andere een ritssluiting hebben die beter bestand is tegen regen en wind.
 5. Zorg ervoor dat je jas goed past; als hij te ruim is, kan hij gaan wapperen in de wind waardoor er water naar binnen kan komen.
 6. Koop accessoires zoals nekwarmers en stormflappen om je extra bescherming te bieden tegen weersomstandigheden als regelmatig rijden in slecht weer vereist is .
 7. Kijk naar extra functies zoals verstelbare mouwen, elastische taillebandjes en reflecterende strips voor betere zichtbaarheid tijdens het rijden in donkere omstandigheden .
 8. Was je motorjas regelmatig volgens de instructies van de fabrikant om zijn waterafstotende prestaties te behouden .
 9. Controleer altijd of uw motorjas nog steeds 100% waterdicht is voordat u gaat rijden in slecht weer!

Koop een jas met een waterdicht membraan of coating.

Koop een motorjas met een waterdicht membraan of coating: Blijf droog en comfortabel tijdens je ritten!

Als motorrijder wil je genieten van elke rit, ongeacht het weer. Een essentieel onderdeel van je uitrusting is daarom een waterdichte motorjas. Een belangrijke tip bij het kiezen van zo’n jas is om er een te selecteren die is uitgerust met een waterdicht membraan of coating.

Een waterdicht membraan, zoals Gore-Tex of D-Dry, is een speciale laag die tussen de buitenstof en de voering van de jas wordt geplaatst. Dit membraan heeft microscopisch kleine poriën die groot genoeg zijn om zweetdamp door te laten, maar klein genoeg om water buiten te houden. Hierdoor blijf je droog, zelfs tijdens hevige regenbuien.

Een alternatieve optie is een jas met een waterafstotende coating op de buitenstof. Deze coating zorgt ervoor dat het water van de jas afparelt in plaats van erin te trekken. Hoewel dit geen volledige waterdichtheid garandeert zoals een membraan, biedt het wel bescherming tegen lichte regen en vochtige omstandigheden.

Bij het kopen van een motorjas met een waterdicht membraan of coating is het belangrijk om ook naar andere kenmerken te kijken. Denk aan ventilatieopeningen voor warmere dagen, verstelbare manchetten en kraag voor extra bescherming tegen vocht, en reflecterende details voor betere zichtbaarheid op de weg.

Door te investeren in een motorjas met een waterdicht membraan of coating, kun je met vertrouwen de weg op, wetende dat je droog en comfortabel blijft, zelfs als het weer omslaat. Dus maak de juiste keuze en geniet van elke rit, ongeacht de weersomstandigheden!

Controleer de kwaliteit van de naden en ritsen; deze moeten goed afgedicht zijn om te voorkomen dat er water binnendringt.

Bij het kiezen van een waterdichte motorjas is het belangrijk om niet alleen naar het waterdichte membraan te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de naden en ritsen. Deze zijn essentieel om ervoor te zorgen dat er geen water kan binnendringen tijdens regenachtige ritten.

Let bij het inspecteren van de naden op eventuele losse draden of ongelijkmatige stiksels. De naden moeten stevig en gelijkmatig zijn, zonder zichtbare gebreken. Controleer ook of de naden getapet zijn. Getapete naden betekenen dat er een extra laag bescherming is toegevoegd om ervoor te zorgen dat er geen water door de naad kan sijpelen.

Naast de naden is het belangrijk om aandacht te besteden aan de ritsen. Controleer of ze soepel lopen en goed sluiten zonder haperingen. Waterafstotende ritsen zijn een pluspunt, omdat ze extra bescherming bieden tegen vocht.

Een goede kwaliteit motorjas heeft hoogwaardige afwerkingen die ervoor zorgen dat er geen zwakke plekken zijn waar water kan binnendringen. Door deze controle uit te voeren voordat je een motorjas aanschaft, kun je er zeker van zijn dat je een betrouwbare en duurzame waterdichte jas hebt die je droog houdt tijdens al je avonturen op de motor.

Onthoud dat een waterdichte motorjas niet alleen afhankelijk is van het membraan, maar ook van de kwaliteit van de naden en ritsen. Zorg ervoor dat je deze tip in gedachten houdt bij het maken van je keuze en geniet van zorgeloze ritten, zelfs als het regent!

Kies voor een jas die is gemaakt van sterk, ademend materiaal zoals Gore-Tex of Cordura nylon.

Kies voor een Motorjas Waterdicht: Sterk en Ademend

Als je op zoek bent naar een motorjas die waterdicht is, is het belangrijk om te kiezen voor een jas die gemaakt is van sterk en ademend materiaal. Twee populaire opties zijn Gore-Tex en Cordura nylon.

Gore-Tex is een geavanceerd membraan dat bekend staat om zijn uitstekende waterdichte eigenschappen. Het membraan heeft microscopisch kleine poriën die watermoleculen buiten houden, terwijl ze nog steeds voldoende ademend vermogen bieden. Dit betekent dat zweetdamp kan ontsnappen, waardoor je droog en comfortabel blijft tijdens het rijden.

Cordura nylon is een duurzaam en slijtvast materiaal dat vaak wordt gebruikt in motorjassen. Het heeft uitstekende scheur- en schuurweerstand, waardoor het bestand is tegen de ruwe omstandigheden van motorrijden. Daarnaast biedt Cordura nylon ook goede waterafstotende eigenschappen, waardoor het helpt om je droog te houden tijdens regenachtige ritten.

Beide materialen bieden niet alleen bescherming tegen vocht, maar zijn ook sterk genoeg om je te beschermen bij eventuele valpartijen of schuren tegen ruwe oppervlakken. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen de uitdagingen van motorrijden.

Bij het kiezen van een motorjas die gemaakt is van Gore-Tex of Cordura nylon, is het belangrijk om te letten op andere kenmerken zoals ventilatiemogelijkheden, verstelbare pasvormen en veiligheidsvoorzieningen. Deze aspecten dragen bij aan het comfort en de bescherming tijdens je ritten.

Kortom, bij het kiezen van een waterdichte motorjas is het verstandig om te gaan voor een jas die is gemaakt van sterk, ademend materiaal zoals Gore-Tex of Cordura nylon. Deze materialen bieden niet alleen uitstekende waterdichte eigenschappen, maar ook duurzaamheid en comfort. Investeer in een kwalitatieve motorjas en geniet van droge en veilige ritten, ongeacht de weersomstandigheden!

Let op het type sluiting; sommige motorjassen hebben drukknopen, terwijl andere een ritssluiting hebben die beter bestand is tegen regen en wind.

Let op het type sluiting: kies voor een waterdichte motorjas met een ritssluiting

Bij het kiezen van een waterdichte motorjas is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. Eén van die aspecten is het type sluiting van de jas. Sommige motorjassen hebben drukknopen, terwijl andere zijn uitgerust met een ritssluiting die beter bestand is tegen regen en wind.

Een ritssluiting biedt verschillende voordelen ten opzichte van drukknopen als het gaat om waterdichtheid. Ten eerste sluit een rits nauwkeuriger en strakker dan drukknopen, waardoor er minder kans is op waterinfiltratie. Regendruppels hebben minder kans om tussen de openingen door te sijpelen.

Ten tweede zijn ritssluitingen vaak voorzien van een beschermende flap of overslag die extra bescherming biedt tegen regen en wind. Deze flap bedekt de rits en voorkomt dat er water doorheen kan komen. Het zorgt voor een extra barrière tegen vochtige omstandigheden.

Daarnaast zijn ritssluitingen meestal gemakkelijker te bedienen dan drukknopen, vooral wanneer je met handschoenen aan rijdt. Je kunt de rits snel open- of dichtmaken zonder veel moeite, wat handig is tijdens wisselende weersomstandigheden.

Let bij het kiezen van een waterdichte motorjas dus goed op het type sluiting. Een ritssluiting biedt over het algemeen betere bescherming tegen regen en wind dan drukknopen. Het zorgt voor een nauwkeurige en strakke sluiting, beschermt met een flap tegen waterinfiltratie en is gemakkelijk te bedienen. Kies voor kwaliteit en functionaliteit, zodat je altijd droog en comfortabel kunt blijven rijden, ongeacht het weer!

Zorg ervoor dat je jas goed past; als hij te ruim is, kan hij gaan wapperen in de wind waardoor er water naar binnen kan komen.

Een goed passende motorjas is essentieel om ervoor te zorgen dat je droog blijft tijdens regenachtige ritten. Een belangrijke tip om in gedachten te houden bij het kiezen van een waterdichte motorjas is om ervoor te zorgen dat hij goed past.

Als je motorjas te ruim is, kan hij gaan wapperen in de wind, vooral bij hogere snelheden. Dit kan ervoor zorgen dat er water naar binnen komt, zelfs als de jas waterdicht is. Het wapperen van de jas creëert namelijk openingen waardoor regendruppels kunnen binnendringen.

Om dit probleem te voorkomen, is het belangrijk om een motorjas te kiezen die nauw aansluit op je lichaam zonder beperking van beweging. Let op de maatvoering en pasvorm van de jas. Zorg ervoor dat de schouders, armen en taille goed aansluiten, maar niet te strak zitten.

Het is ook handig om verstelbare bandjes of riemen op de jas te hebben, zodat je de pasvorm kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Hiermee kun je de jas strakker maken als dat nodig is en voorkom je dat hij gaat wapperen in de wind.

Kortom, een goed passende motorjas is cruciaal voor optimale bescherming tegen regen en vochtigheid. Zorg ervoor dat je jas niet te ruim is, want anders kan hij gaan wapperen in de wind en water naar binnen laten komen. Investeer in een motorjas die perfect past bij jouw lichaamsvorm en geniet van droge en comfortabele ritten, ongeacht het weer!

Koop accessoires zoals nekwarmers en stormflappen om je extra bescherming te bieden tegen weersomstandigheden als regelmatig rijden in slecht weer vereist is .

Als motorrijder ben je vaak blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, vooral als je regelmatig rijdt, ongeacht het weer. Een waterdichte motorjas is een geweldige eerste stap om jezelf droog te houden, maar er zijn ook accessoires die je extra bescherming kunnen bieden.

Een nekwarmer is zo’n accessoire dat essentieel kan zijn tijdens ritten in koud en nat weer. Het beschermt niet alleen je nek tegen de koude wind, maar kan ook dienen als extra laagje isolatie om warmte vast te houden. Nekwarmers zijn er in verschillende materialen, zoals fleece of thermisch polyester, en kunnen gemakkelijk onder je helm gedragen worden.

Een andere handige accessoire is een stormflap voor je motorjas. Dit is een extra flap die over de rits van je jas valt en helpt om water buiten te houden. Het voorkomt dat er regendruppels door de ritsopening sijpelen en zorgt ervoor dat je volledig beschermd blijft tegen vochtige omstandigheden.

Daarnaast kunnen waterdichte handschoenen en overschoenen ook van onschatbare waarde zijn bij het rijden in slecht weer. Deze accessoires zorgen ervoor dat niet alleen je bovenlichaam droog blijft, maar ook je handen en voeten beschermd worden tegen regen en kou.

Het is belangrijk om te investeren in kwalitatieve accessoires die specifiek zijn ontworpen voor motorrijden. Ze zijn vaak gemaakt van waterbestendige materialen en hebben functies zoals verstelbare sluitingen en reflecterende details voor extra veiligheid.

Dus als je regelmatig rijdt in slecht weer, overweeg dan om accessoires zoals nekwarmers, stormflappen, waterdichte handschoenen en overschoenen aan te schaffen. Ze bieden extra bescherming tegen de elementen en zorgen ervoor dat je comfortabel en veilig kunt blijven rijden, ongeacht de weersomstandigheden.

Kijk naar extra functies zoals verstelbare mouwen, elastische taillebandjes en reflecterende strips voor betere zichtbaarheid tijdens het rijden in donkere omstandigheden .

Motorjas Waterdicht: Extra Functies voor Optimaal Comfort en Veiligheid

Als je op zoek bent naar een motorjas die waterdicht is, is het belangrijk om niet alleen te letten op de waterdichte eigenschappen, maar ook op de extra functies die je rijervaring kunnen verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke functies om naar te kijken:

 1. Verstelbare Mouwen: Een motorjas met verstelbare mouwen biedt de mogelijkheid om de pasvorm aan te passen aan jouw voorkeur. Dit zorgt niet alleen voor een betere pasvorm, maar ook voor extra comfort tijdens het rijden.
 2. Elastische Taillebandjes: Een elastische tailleband zorgt ervoor dat de motorjas goed aansluit op je lichaam en voorkomt dat er wind of regen onderdoor kan komen. Dit draagt bij aan het behoud van je lichaamstemperatuur en voorkomt dat de jas gaat flapperen tijdens hoge snelheden.
 3. Reflecterende Strips: Rijden in donkere omstandigheden kan gevaarlijk zijn, vooral als je slecht zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Kijk daarom naar een motorjas met reflecterende strips die ervoor zorgen dat je beter zichtbaar bent, zelfs bij weinig licht. Dit vergroot je veiligheid op de weg.

Deze extra functies dragen bij aan het comfort en de veiligheid tijdens het rijden met een waterdichte motorjas. Ze maken het mogelijk om de jas aan te passen aan jouw wensen en behoeften, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een betere zichtbaarheid op de weg.

Bij het kiezen van een motorjas die waterdicht is, is het belangrijk om rekening te houden met al deze aspecten. Een jas met verstelbare mouwen, elastische taillebandjes en reflecterende strips biedt niet alleen bescherming tegen regen en vochtige omstandigheden, maar zorgt ook voor een comfortabele en veilige rijervaring, ongeacht de weersomstandigheden.

Investeer in een motorjas die niet alleen waterdicht is, maar ook is uitgerust met deze extra functies. Zo kun je met vertrouwen en gemak genieten van elke rit, wetende dat je goed beschermd bent en optimaal zichtbaar bent op de weg.

Was je motorjas regelmatig volgens de instructies van de fabrikant om zijn waterafstotende prestaties te behouden .

Motorjas Waterdicht: Onderhoudstips voor Langdurige Waterafstotendheid

Je hebt geïnvesteerd in een hoogwaardige waterdichte motorjas om je te beschermen tegen regen en vochtige omstandigheden tijdens je ritten. Om ervoor te zorgen dat je jas zijn waterafstotende prestaties behoudt, is regelmatig onderhoud essentieel. Volg de instructies van de fabrikant om je motorjas op de juiste manier te wassen.

Het wassen van je motorjas volgens de instructies van de fabrikant helpt bij het behouden van de waterafstotende eigenschappen. Over het algemeen wordt aanbevolen om een mild wasmiddel te gebruiken zonder bleekmiddelen of wasverzachters. Deze producten kunnen namelijk de waterafstotende coating van je jas aantasten.

Zorg ervoor dat je alle zakken en ritsen sluit voordat je de jas wast. Dit voorkomt dat er water of zeepresten in de jaszakken of ritssluitingen terechtkomen.

Kies voor het wassen van je motorjas altijd voor een handwas of gebruik een wasmachine met een speciaal programma voor delicate kleding. Vermijd hoge temperaturen en centrifugeren op hoge snelheid, omdat dit schadelijk kan zijn voor het materiaal en de waterafstotende coating.

Na het wassen is het belangrijk om je motorjas goed te laten drogen. Hang hem op een goed geventileerde plaats, uit direct zonlicht en warmtebronnen zoals radiatoren. Het gebruik van een droger wordt afgeraden, omdat de hitte de waterafstotende eigenschappen kan beschadigen.

Als je merkt dat het water niet langer van de jas afparelt, kan het nodig zijn om de waterafstotende coating te vernieuwen. Dit kan worden gedaan met behulp van speciale sprays of impregneermiddelen die verkrijgbaar zijn bij motorwinkels. Volg ook hierbij de instructies van de fabrikant.

Door regelmatig je motorjas volgens de instructies van de fabrikant te wassen en te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat deze zijn waterafstotende prestaties behoudt. Hierdoor blijf je droog en comfortabel tijdens al je ritten, ongeacht het weer. Neem dus even de tijd om voor je motorjas te zorgen en geniet optimaal van elke rit!

Controleer altijd of uw motorjas nog steeds 100% waterdicht is voordat u gaat rijden in slecht weer!

Als motorrijder weet u hoe belangrijk het is om goed beschermd te zijn tegen de elementen, vooral tijdens regenachtige ritten. Een waterdichte motorjas kan een essentieel onderdeel zijn van uw uitrusting, maar het is belangrijk om regelmatig te controleren of deze nog steeds volledig waterdicht is.

Na verloop van tijd en gebruik kunnen de waterdichte eigenschappen van uw jas verminderen. De stof kan slijten, naden kunnen losraken of de waterdichte coating kan zijn kracht verliezen. Daarom is het cruciaal om regelmatig te controleren of uw motorjas nog steeds 100% waterdicht is voordat u vertrekt voor een rit in slecht weer.

Een eenvoudige manier om dit te doen, is door de jas aan te trekken en deze grondig te inspecteren op eventuele tekenen van slijtage, beschadiging of gebreken. Let vooral op de naden, ritsen en andere kwetsbare plekken waar water kan binnendringen. Als u iets verdachts opmerkt, zoals losse naden of beschadigingen, is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te laten repareren.

Een andere handige tip is om een zogenaamde ‘regentest’ uit te voeren. Dit houdt in dat u uw motorjas aantrekt en vervolgens met een tuinslang of emmer water over uzelf heen giet terwijl u beweegt. Controleer of er geen water door de jas sijpelt en of u volledig droog blijft. Als u toch merkt dat er water naar binnen komt, is het tijd om uw motorjas te laten repareren of overwegen om een nieuwe waterdichte jas aan te schaffen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een motorjas die niet meer volledig waterdicht is, uw bescherming kan verminderen en uw rijervaring negatief kan beïnvloeden. Het is de moeite waard om regelmatig te controleren en eventuele problemen zo snel mogelijk aan te pakken.

Dus voordat u op weg gaat voor een rit in slecht weer, neem even de tijd om uw motorjas grondig te inspecteren en ervoor te zorgen dat deze nog steeds 100% waterdicht is. Uw veiligheid en comfort zijn het waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.