sitelogo

motorkleding-online.nl

Rij met passie, rij in stijl, rij veilig

Veiligheid en Stijl: Ontdek de Wereld van Motorhelmen

Veiligheid en Stijl: Ontdek de Wereld van Motorhelmen
Veiligheid en Stijl: Ontdek de Wereld van Motorhelmen

Motorhelmen: Veiligheid en Stijl op de Weg

Een motorhelm is niet zomaar een accessoire, het is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke motorrijder. Het biedt niet alleen bescherming voor het hoofd, maar ook voor de ogen en het gezicht. Een goede motorhelm kan het verschil maken tussen leven en dood in geval van een ongeval.

Veiligheid staat altijd voorop bij het kiezen van een motorhelm. Er zijn verschillende soorten helmen op de markt, zoals integraalhelmen, systeemhelmen, jethelmen en crosshelmen. Elk type helm heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, maar ze hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: bescherming bieden aan de rijder.

Integraalhelmen zijn de meest veilige helmen omdat ze het hele hoofd bedekken. Ze hebben een stevige buitenschaal en een dempend binnenvoeringssysteem dat schokken absorbeert tijdens een impact. Deze helmen bieden ook goede aerodynamica en geluidsisolatie, wat bijdraagt aan het comfort tijdens het rijden.

Systeemhelmen combineren de eigenschappen van integraalhelmen met extra functionaliteit. Ze hebben een kinstuk dat omhoog kan worden geklapt, waardoor je gemakkelijk kunt communiceren zonder je helm af te hoeven nemen. Dit maakt ze ideaal voor touring- of stadsritten waarbij je regelmatig stopt.

Jethelmen zijn populair bij stadsrijders vanwege hun open ontwerp en lichtgewicht constructie. Ze bieden bescherming aan het hoofd, maar laten het gezicht en de kin vrij. Hoewel ze minder bescherming bieden dan integraal- of systeemhelmen, zijn ze comfortabel en bieden ze een gevoel van vrijheid tijdens het rijden.

Crosshelmen zijn speciaal ontworpen voor off-road rijden en bieden uitstekende bescherming in ruige omstandigheden. Ze hebben een verlengde klep om de ogen te beschermen tegen opspattend vuil en stenen. Deze helmen hebben ook goede ventilatie om de rijder koel te houden tijdens intense off-road sessies.

Naast veiligheid speelt stijl ook een belangrijke rol bij het kiezen van een motorhelm. Gelukkig zijn er tegenwoordig helmen verkrijgbaar in verschillende kleuren, designs en afwerkingen. Of je nu houdt van een strakke, minimalistische look of juist van opvallende graphics, er is altijd een helm die bij jouw persoonlijke stijl past.

Bij het kopen van een motorhelm is het belangrijk om rekening te houden met de pasvorm. Een helm moet goed aansluiten op het hoofd zonder ongemakkelijke drukpunten te veroorzaken. Het is raadzaam om verschillende helmen te passen voordat je er één koopt, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt gekozen.

Het onderhoud van een motorhelm is ook essentieel voor de levensduur en prestaties ervan. Regelmatige reiniging en inspectie helpen om de helm in optimale staat te houden. Het vervangen van een helm na een impact is ook belangrijk, zelfs als er geen zichtbare schade is. De structuur van de helm kan na een impact verzwakt zijn, waardoor de bescherming niet meer gegarandeerd is.

Kortom, een motorhelm is niet alleen een modeaccessoire, maar een cruciaal onderdeel van de veiligheidsuitrusting voor elke motorrijder. Het kiezen van de juiste helm met de juiste pasvorm en veiligheidskenmerken kan het verschil maken op de weg. Vergeet niet om regelmatig je helm te controleren en te vervangen indien nodig, zodat je altijd veilig en stijlvol kunt genieten van je motorritten.

 

9 Tips voor het kiezen en onderhouden van je motorhelm

  1. Kies altijd een helm die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22.05).
  2. Koop een helm die goed past, zodat hij comfortabel en stevig zit.
  3. Vermijd helmen met grote openingen of sleuven, omdat deze minder bescherming bieden bij een ongeval.
  4. Zorg dat je helm luchtig is en goede ventilatie heeft om je hoofd koel te houden tijdens het rijden.
  5. Controleer regelmatig of de sluiting van je helm werkt en of er geen schade aan de schaal is ontstaan door slijtage of andere factoren zoals UV-straling of weersomstandigheden.
  6. Gebruik nooit een tweedehandshelm omdat hij mogelijk beschadigd is en niet meer voldoet aan de vereiste veiligheidseisen.
  7. Gebruik alleen accessoires die speciaal bedoeld zijn voor jouw model motorhelm om schade te voorkomen en verlies van functionaliteit te voorkomen .
  8. Vervang je helm na 5 jaar gebruik, ook als er geen zichtbare schade is opgetreden, want materiaal kan verslappen waardoor hij minder effectief wordt in het absorberen van energie bij een botsing .
  9. Zorg dat je altijd een reservehelm in huis hebt mochten er problemem optredent met je reguliere helm tijdens het rijden

Kies altijd een helm die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE 22.05).

Als motorrijder is veiligheid van het grootste belang, en een goede motorhelm speelt daarbij een cruciale rol. Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de Europese veiligheidsnormen, aangeduid met ECE 22.05.

De ECE 22.05-norm is een wettelijke standaard die wordt erkend in Europa en vele andere landen wereldwijd. Deze norm stelt specifieke eisen aan de veiligheid en prestaties van motorhelmen om ervoor te zorgen dat ze effectieve bescherming bieden bij ongevallen.

Een helm die voldoet aan de ECE 22.05-norm heeft verschillende tests ondergaan om te garanderen dat deze bestand is tegen impact, schokabsorptie en penetratie. De helmschaal moet stevig genoeg zijn om de krachten van een botsing te weerstaan en de binnenvoering moet schokken kunnen absorberen om het hoofd te beschermen.

Het kiezen van een helm die voldoet aan deze norm geeft je gemoedsrust, wetende dat je investeert in een product dat uitvoerig is getest op veiligheid en betrouwbaarheid. Het is belangrijk om te benadrukken dat helmen zonder ECE 22.05-certificering mogelijk niet dezelfde mate van bescherming bieden en mogelijk niet legaal zijn op Europese wegen.

Bij het winkelen voor een nieuwe motorhelm, let altijd op het ECE 22.05-label. Dit label is meestal te vinden aan de achterkant van de helm en geeft aan dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Neem nooit genoegen met minder als het gaat om je veiligheid op de weg.

Onthoud dat een motorhelm niet alleen een stijlvol accessoire is, maar ook een levensreddend hulpmiddel bij ongevallen. Kies altijd voor een helm die voldoet aan de ECE 22.05-norm en zorg ervoor dat je deze regelmatig controleert en vervangt indien nodig. Zo kun je met vertrouwen genieten van elke rit, wetende dat je de beste bescherming hebt voor jouw avonturen op twee wielen.

Koop een helm die goed past, zodat hij comfortabel en stevig zit.

Bij het kiezen van een motorhelm is het van groot belang om een helm te vinden die goed past. Een helm die comfortabel en stevig zit, biedt niet alleen meer rijplezier, maar ook optimale bescherming.

Een helm die te los zit, kan tijdens het rijden gaan schuiven en je zicht belemmeren. Dit kan niet alleen gevaarlijk zijn, maar ook erg ongemakkelijk. Een te strakke helm daarentegen kan hoofdpijn veroorzaken en je rit verpesten.

Het is daarom essentieel om verschillende helmen uit te proberen voordat je er één koopt. Neem de tijd om verschillende modellen en maten te passen en voel hoe ze op je hoofd zitten. Let op eventuele drukpunten of ongemakken.

Een goede pasvorm betekent dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten zonder te verschuiven of te wiebelen. Hij moet comfortabel aanvoelen, zonder dat er drukpunten ontstaan op bepaalde delen van je hoofd.

Houd er rekening mee dat helmen na verloop van tijd kunnen uitzetten door het dragen en de warmte van je hoofd. Daarom is het belangrijk om een nieuwe helm iets strakker te kopen dan je eigenlijk zou willen, omdat hij na verloop van tijd iets ruimer zal worden.

Koop dus altijd een motorhelm die goed past, zodat hij comfortabel en stevig op je hoofd zit. Dit zal niet alleen bijdragen aan jouw rijcomfort, maar ook aan jouw veiligheid op de weg. Neem de tijd om verschillende modellen te passen en vraag indien nodig advies aan een professional. Met de juiste helm kun je met vertrouwen genieten van elke motorrit.

Vermijd helmen met grote openingen of sleuven, omdat deze minder bescherming bieden bij een ongeval.

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om op zoek te gaan naar een model dat optimale bescherming biedt. Een belangrijke tip hierbij is om helmen met grote openingen of sleuven te vermijden. Hoewel deze helmen er misschien stijlvol en trendy uitzien, kunnen ze minder bescherming bieden in geval van een ongeval.

Helmen met grote openingen of sleuven hebben vaak minder materiaal en structuur rondom het hoofd. Dit betekent dat er minder bescherming is tegen impact en letsel. Bij een ongeval kan de energie van een botsing zich concentreren op de gebieden waar de openingen zich bevinden, waardoor het risico op letsel toeneemt.

Een motorhelm met een solide buitenschaal en minimale openingen biedt daarentegen meer bescherming. Het zorgt ervoor dat de impactkrachten gelijkmatig worden verdeeld over de helm, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Bovendien biedt een helm zonder grote openingen ook betere bescherming tegen weersinvloeden zoals regen, wind en kou.

Het is begrijpelijk dat sommige rijders de voorkeur geven aan helmen met grote openingen vanwege de ventilatie die ze bieden. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel helmen op de markt die ventilatiekanalen hebben zonder afbreuk te doen aan de structurele integriteit van de helm. Deze helmen zorgen voor voldoende luchtstroom en houden je hoofd koel tijdens het rijden, terwijl ze nog steeds de nodige bescherming bieden.

Kortom, bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om te letten op de veiligheidskenmerken. Het vermijden van helmen met grote openingen of sleuven is een verstandige keuze, omdat deze minder bescherming kunnen bieden bij een ongeval. Kies in plaats daarvan voor een helm met een solide constructie en voldoende ventilatiekanalen om zowel veiligheid als comfort te garanderen tijdens je motorritten.

Zorg dat je helm luchtig is en goede ventilatie heeft om je hoofd koel te houden tijdens het rijden.

Een belangrijke tip bij het kiezen van een motorhelm is om ervoor te zorgen dat deze luchtig is en goede ventilatie heeft. Tijdens het rijden kan het namelijk behoorlijk warm worden, vooral tijdens zomerse dagen of lange ritten.

Een helm met goede ventilatie zorgt ervoor dat de luchtstroom vrij door de helm kan circuleren, waardoor overtollige warmte en vocht worden afgevoerd. Dit helpt niet alleen om je hoofd koel te houden, maar ook om transpiratie en ongemak te verminderen.

Er zijn verschillende manieren waarop helmen ventilatie kunnen bieden. Vaak hebben ze meerdere luchtinlaten aan de voorkant van de helm, die frisse lucht naar binnen laten stromen. Daarnaast hebben ze ook uitlaten aan de achterkant van de helm, die warme lucht naar buiten afvoeren.

Het is belangrijk om op te merken dat voldoende ventilatie niet alleen bijdraagt aan het comfort tijdens het rijden, maar ook aan de veiligheid. Een te warm hoofd kan leiden tot concentratieverlies en vermoeidheid, wat je reactievermogen kan beïnvloeden.

Bij het kiezen van een helm is het daarom raadzaam om aandacht te besteden aan de ventilatiemogelijkheden. Probeer helmen uit met verschillende ventilatiesystemen en bepaal welke voor jou het meest comfortabel aanvoelt.

Onthoud dat veiligheid altijd prioriteit heeft bij het kiezen van een motorhelm, dus zorg ervoor dat deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Maar vergeet ook niet om te kijken naar de ventilatiemogelijkheden om ervoor te zorgen dat je hoofd koel blijft en je optimaal kunt genieten van je motorritten, zelfs op warme dagen.

Controleer regelmatig of de sluiting van je helm werkt en of er geen schade aan de schaal is ontstaan door slijtage of andere factoren zoals UV-straling of weersomstandigheden.

Een goed onderhouden motorhelm is essentieel voor jouw veiligheid op de weg. Een belangrijke tip om in gedachten te houden, is regelmatig controleren of de sluiting van je helm goed werkt en of er geen schade aan de schaal is ontstaan door slijtage of andere factoren zoals UV-straling of weersomstandigheden.

De sluiting van je helm zorgt ervoor dat deze stevig op je hoofd blijft zitten tijdens het rijden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de sluiting nog goed functioneert. Controleer of alle sluitingsmechanismen correct vastklikken en stevig op hun plaats blijven zitten. Als je merkt dat er sprake is van slijtage, beschadiging of als de sluiting niet meer goed werkt, overweeg dan om deze te laten vervangen door een professional.

Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan mogelijke schade aan de schaal van je helm. De buitenschaal van een helm kan na verloop van tijd beschadigd raken door verschillende factoren, zoals UV-straling, extreme weersomstandigheden of simpelweg normale slijtage. Inspecteer regelmatig de buitenkant van je helm op eventuele scheuren, barsten of andere beschadigingen. Als je dergelijke schade constateert, is het raadzaam om contact op te nemen met een professional voor advies over reparatie of vervanging.

Het controleren van de sluiting en het inspecteren van de schaal van je motorhelm neemt slechts een paar minuten in beslag, maar kan een groot verschil maken in termen van veiligheid. Door dit regelmatig te doen, kun je er zeker van zijn dat je helm altijd in optimale staat verkeert en je de nodige bescherming biedt tijdens het rijden.

Onthoud dat de veiligheid van jou als motorrijder voorop staat. Investeer in een kwalitatieve helm en neem de tijd om deze goed te onderhouden. Door regelmatig te controleren of de sluiting werkt en of er geen schade aan de schaal is ontstaan, kun je met een gerust hart genieten van jouw motoravonturen, wetende dat je optimaal beschermd bent op de weg.

Gebruik nooit een tweedehandshelm omdat hij mogelijk beschadigd is en niet meer voldoet aan de vereiste veiligheidseisen.

Een tweedehandshelm gebruiken: een gevaarlijke keuze

Bij het kiezen van een motorhelm is veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Een helm is ontworpen om je hoofd te beschermen bij een val of ongeval. Daarom is het van cruciaal belang om nooit een tweedehandshelm te gebruiken.

Een tweedehandshelm kan verleidelijk lijken vanwege de lagere prijs, maar het risico dat ermee gepaard gaat, is simpelweg te groot. Een helm kan onzichtbare schade hebben opgelopen door eerdere impact of slijtage. Dit kan de structurele integriteit van de helm aantasten en ervoor zorgen dat hij niet meer voldoet aan de vereiste veiligheidseisen.

Bij een val absorbeert de helm de impact en verdeelt deze over het oppervlak van de helm. Dit beschermt je hoofd tegen ernstige verwondingen. Als een tweedehandshelm echter al beschadigd is, kan hij deze taak mogelijk niet meer naar behoren uitvoeren. Dit betekent dat je hoofd niet voldoende beschermd wordt en je een verhoogd risico loopt op ernstig letsel.

Daarnaast kunnen tweedehandshelmen ook andere problemen hebben, zoals versleten voeringen, gescheurde riemen of defecte sluitsystemen. Deze kunnen allemaal bijdragen aan verminderde veiligheid en comfort tijdens het rijden.

Om er zeker van te zijn dat je helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en in goede staat verkeert, is het altijd aan te raden om een nieuwe helm te kopen bij een betrouwbare verkoper. Een nieuwe helm garandeert dat je de nieuwste technologieën en materialen krijgt die zijn ontworpen om je optimale bescherming te bieden.

Kortom, bespaar nooit op veiligheid als het gaat om motorhelmen. Gebruik nooit een tweedehandshelm, omdat deze mogelijk beschadigd is en niet meer voldoet aan de vereiste veiligheidseisen. Investeer liever in een nieuwe helm die je hoofd optimaal beschermt en zorgt voor gemoedsrust tijdens al je motoravonturen.

Gebruik alleen accessoires die speciaal bedoeld zijn voor jouw model motorhelm om schade te voorkomen en verlies van functionaliteit te voorkomen .

Een belangrijke tip voor motorrijders is om alleen accessoires te gebruiken die specifiek bedoeld zijn voor jouw model motorhelm. Het kan verleidelijk zijn om een accessoire te gebruiken dat er goed uitziet of dat je al hebt liggen, maar het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle accessoires geschikt zijn voor elke helm.

Motorhelmen worden ontworpen en getest met specifieke accessoires in gedachten, zoals communicatiesystemen, zonnevizieren of pinlock-lenssystemen. Deze accessoires zijn ontworpen om naadloos te integreren met de helm en de veiligheidskenmerken ervan niet in gevaar te brengen.

Door gebruik te maken van niet-gecertificeerde of ongeschikte accessoires loop je het risico schade aan je helm toe te brengen en de functionaliteit ervan te verminderen. Accessoires die niet goed passen kunnen drukpunten creëren, wat ongemak kan veroorzaken tijdens het rijden. Bovendien kunnen ze de aerodynamica van de helm verstoren, wat kan leiden tot verminderde stabiliteit op hoge snelheden.

Om ervoor te zorgen dat je motorhelm optimaal presteert en de veiligheid biedt die je nodig hebt, is het raadzaam om alleen accessoires te gebruiken die door de fabrikant zijn goedgekeurd voor jouw specifieke model helm. Deze accessoires zijn getest en voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen als de helm zelf.

Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen bij het installeren van accessoires. Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingspunten gebruikt en dat alle onderdelen stevig vastzitten. Een losse of slecht geïnstalleerde accessoire kan tijdens het rijden losraken en een gevaar vormen.

Door alleen gebruik te maken van accessoires die specifiek bedoeld zijn voor jouw model motorhelm, kun je schade voorkomen en de functionaliteit van je helm behouden. Het is een kleine maar belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je veilig en comfortabel kunt genieten van elke rit op de motor.

Vervang je helm na 5 jaar gebruik, ook als er geen zichtbare schade is opgetreden, want materiaal kan verslappen waardoor hij minder effectief wordt in het absorberen van energie bij een botsing .

Vervang je motorhelm na 5 jaar gebruik, zelfs zonder zichtbare schade

Veiligheid is van het grootste belang bij het rijden op een motorfiets. Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen, is het dragen van een goede motorhelm. Maar wist je dat het belangrijk is om je helm regelmatig te vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is opgetreden?

Na verloop van tijd kan het materiaal van een helm verslappen en zijn beschermende eigenschappen verliezen. Dit betekent dat de helm minder effectief kan worden in het absorberen van energie bij een botsing. Zelfs als de buitenkant er nog goed uitziet, kunnen interne componenten zoals de schokabsorberende voering en het EPS-schuim (Expanded Polystyrene) hun veerkracht verliezen.

Daarom wordt aanbevolen om je motorhelm elke 5 jaar te vervangen, ongeacht of er sprake is geweest van een ongeval of zichtbare schade. Het is belangrijk om te begrijpen dat de levensduur van een helm niet alleen afhangt van externe factoren zoals vallen of stoten, maar ook van interne degeneratie.

Het vervangen van je helm na 5 jaar gebruik garandeert dat je altijd kunt vertrouwen op optimale bescherming tijdens het rijden. Nieuwere helmen zijn ontworpen met geavanceerde materialen en technologieën die betere bescherming bieden dan oudere modellen. Bovendien voldoen ze aan de nieuwste veiligheidsnormen en zijn ze geoptimaliseerd voor de beste prestaties.

Dus, als je huidige motorhelm al 5 jaar oud is, is het tijd om te overwegen deze te vervangen. Investeer in je veiligheid en kies voor een nieuwe helm die voldoet aan de nieuwste normen. Vergeet niet dat het dragen van een goede motorhelm essentieel is voor het beschermen van je hoofd en het minimaliseren van letsel bij een ongeval.

Onthoud: veiligheid op de weg begint met het maken van verstandige keuzes. Zorg ervoor dat je helm altijd in optimale staat verkeert door hem regelmatig te vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is opgetreden. Bescherm jezelf en geniet van veilige ritten op je motorfiets!

Zorg dat je altijd een reservehelm in huis hebt mochten er problemem optredent met je reguliere helm tijdens het rijden

Een reservehelm: Een Slimme Voorzorgsmaatregel voor Motorrijders

Als motorrijder weet je hoe belangrijk het is om goed voorbereid op weg te gaan. Je hebt waarschijnlijk al een goede motorhelm die je altijd draagt tijdens het rijden. Maar heb je er ooit aan gedacht om een reservehelm in huis te hebben? Het hebben van een reservehelm kan van onschatbare waarde zijn als er problemen optreden met je reguliere helm tijdens het rijden.

Stel je voor: je bent onderweg naar een belangrijke afspraak of een langverwachte rit, en plotseling merk je dat er iets mis is met je helm. Misschien is er een gesp gebroken, is de voering beschadigd of is er een ander probleem dat de veiligheid van de helm in gevaar brengt. In zo’n situatie kan het hebben van een reservehelm het verschil maken tussen doorgaan met de rit of gedwongen worden om te stoppen.

Een reservehelm biedt gemoedsrust en zekerheid. Het stelt je in staat om snel te reageren op onverwachte situaties zonder kostbare tijd te verspillen aan het zoeken naar vervanging. Door simpelweg de reservehelm te pakken, kun je veilig en zonder onderbreking jouw reis voortzetten.

Bovendien kan een reservehelm ook handig zijn wanneer je passagiers meeneemt op jouw motor. Misschien wil een vriend of familielid spontaan met jou meerijden, maar heeft hij of zij geen eigen helm bij zich. Met een reservehelm kun je hen de mogelijkheid bieden om veilig achterop te stappen, wetende dat ze goed beschermd zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat een reservehelm niet alleen een tijdelijke oplossing mag zijn. Het moet voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen en kwaliteitseisen als je reguliere helm. Zorg er daarom voor dat je bij het kopen van een reservehelm kiest voor een betrouwbaar merk en controleer of deze voldoet aan de geldende veiligheidsvoorschriften.

Kortom, het hebben van een reservehelm is een slimme voorzorgsmaatregel voor elke motorrijder. Het zorgt ervoor dat je altijd klaar bent om de weg op te gaan, zelfs als er onverwachte problemen optreden met je reguliere helm. Investeer in jouw veiligheid en gemoedsrust door een reservehelm in huis te hebben. Je zult er geen spijt van krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.