Waarom is het belangrijk een bril te dragen tijdens het motorrijden?

Motorrijders wordt doorgaans altijd geadviseerd een bril te dragen. Maar misschien vind jij het wel helemaal niet fijn om een speciale bril te dragen tijdens een ritje op je motor. Het dragen van een bril tijdens het motorrijden is echter wel aan te raden. Wanneer je geen bril draagt, kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Wij lichten hier een aantal van deze gevaarlijke situaties uit. Daarnaast lees je hier hoe jij goedkoop een motorbril aan kunt schaffen.

eye protection

Bescherming tegen de zon

Toer jij regelmatig op je motor in de zomermaanden? Dan heb je meestal te maken met de zon. Deze zon kan soms bijzonder fel zijn. Hierdoor reageer jij mogelijk te laat op bepaalde situaties in het verkeer. Zo kan de zon ervoor zorgen dat jij het stoplicht niet goed ziet. Daarnaast heb je mogelijk niet op tijd in de gaten dat de weggebruikers voor jou op de rem trappen. De kans is dus aanwezig dat jij betrokken raakt bij een ongeluk. Deze kans is een stuk groter bij een laaghangende zon. Wanneer jij een speciale motorbril draagt, heb je hier geen last van.

Je krijgt geen ongedierte in je oog

helmetEen groot nadeel aan de warme zomermaanden is dat het ongedierte weer massaal opduikt. Ook tijdens een ritje op de motor kun jij hier last van krijgen. Zo kunnen er bijvoorbeeld vliegjes in jouw oog belanden wanneer jij geen bril draagt. Hierdoor wordt het zicht je vaak deels ontnomen. De kans op een ongeluk is zo natuurlijk een stuk groter. Jij probeert waarschijnlijk uit alle macht het beestje uit je oog te halen, maar dat lukt niet goed met handschoenen aan. Bovendien ben je op deze manier niet meer gefocust op het overige verkeer. Wanneer jij een motorbril draagt, voorkom je dat jij nog ongedierte in je oog krijgt. Zo wordt de kans op een ongeluk dus al een stuk kleiner.

Goedkoop een motorbril aanschaffen

Heb jij nog geen motorbril vanwege de hoge aanschafwaarde? Kijk dan eens op internet. Hier krijg je namelijk vaak korting. Probeer deze kortingscode voor webshops bijvoorbeeld eens. Misschien vind jij hier wel een geschikte motorbril. Is dit niet het geval? Dan hebben deze kortingscodes voor Bol.com mogelijk wel het gewenste resultaat. Wil jij je eigen bril ontwerpen? Dat behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Verwacht in dat geval alleen niet dat jij een kortingscode of korting krijgt om je bril aan te schaffen.