sitelogo

motorkleding-online.nl

Rij met passie, rij in stijl, rij veilig

De essentiële gids voor het kiezen van de perfecte motorjas

De essentiële gids voor het kiezen van de perfecte motorjas
De essentiële gids voor het kiezen van de perfecte motorjas

Artikel: Motorjas

Alles wat je moet weten over de motorjas

Een motorjas is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke motorrijder. Het biedt niet alleen bescherming tegen de elementen, maar ook tegen mogelijke verwondingen in geval van een valpartij. Het kiezen van de juiste motorjas is daarom van groot belang voor zowel comfort als veiligheid tijdens het rijden.

Belangrijkste kenmerken van een goede motorjas:

 • Bescherming: Een kwaliteitsvolle motorjas moet voorzien zijn van CE-goedgekeurde protectoren op de rug, schouders en ellebogen om impact te absorberen bij een val.
 • Materiaal: Motorjassen zijn vaak gemaakt van duurzame materialen zoals leer of textiel. Leer biedt uitstekende slijtvastheid, terwijl textiel meer ventilatie en flexibiliteit kan bieden.
 • Weerbestendigheid: Afhankelijk van het seizoen en je rijstijl, kan het belangrijk zijn om te kiezen voor een waterdichte of juist goed ventilerende motorjas.
 • Pasvorm: Een goede pasvorm is cruciaal voor comfort en veiligheid. Zorg ervoor dat de motorjas niet te strak zit maar ook niet te los hangt.
 • Zichtbaarheid: Reflecterende details op een motorjas kunnen bijdragen aan een betere zichtbaarheid op de weg, vooral bij slechte weersomstandigheden of ’s avonds.

Tips bij het kopen van een motorjas:

Voordat je een motorjas aanschaft, is het raadzaam om rekening te houden met je rijstijl, het seizoen waarin je voornamelijk rijdt en eventuele specifieke wensen zoals extra ventilatieopeningen of verwijderbare voeringen. Neem ook altijd de tijd om verschillende modellen te passen en te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat.

Een goede motorjas is investering in jouw veiligheid en comfort op de weg. Zorg er daarom voor dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende opties die er zijn en maak een weloverwogen keuze die past bij jouw behoeften als motorrijder.

 

6 Essentiële Tips voor de Perfecte Motorjas: Veiligheid, Comfort en Bescherming

 1. Zorg ervoor dat je motorjas de juiste maat heeft voor een goede pasvorm en optimale bescherming.
 2. Kies een motorjas met CE-gecertificeerde protectoren op de schouders, ellebogen en rug voor maximale veiligheid.
 3. Let op het materiaal van de motorjas, zoals leer of textiel, afhankelijk van jouw voorkeur en rijstijl.
 4. Controleer regelmatig de staat van je motorjas en herstel eventuele beschadigingen om de bescherming te waarborgen.
 5. Zorg ervoor dat je motorjas voldoende ventilatieopeningen heeft voor comfort tijdens warme dagen.
 6. Investeer in een waterdichte motorjas of draag een regenbestendige laag om droog te blijven tijdens regenachtig weer.

Zorg ervoor dat je motorjas de juiste maat heeft voor een goede pasvorm en optimale bescherming.

Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je motorjas de juiste maat heeft voor een goede pasvorm en optimale bescherming tijdens het rijden. Een te strakke motorjas kan beperkingen opleggen aan je bewegingen en oncomfortabel aanvoelen, terwijl een te losse jas niet de nodige bescherming biedt bij een val. Door de juiste maat te kiezen, kun je ervoor zorgen dat de protectoren op de juiste plaats blijven zitten en dat de jas comfortabel en veilig aanvoelt, waardoor je met vertrouwen op pad kunt gaan.

Kies een motorjas met CE-gecertificeerde protectoren op de schouders, ellebogen en rug voor maximale veiligheid.

Het is essentieel om een motorjas te kiezen die voorzien is van CE-gecertificeerde protectoren op de schouders, ellebogen en rug om maximale veiligheid te garanderen tijdens het motorrijden. Deze protectoren zijn ontworpen om impact te absorberen en letsel te verminderen in geval van een val of ongeluk. Door te investeren in een motorjas met deze gecertificeerde bescherming, kun je met een gerust hart de weg op gaan, wetende dat je goed beschermd bent tegen mogelijke gevaren. Veiligheid staat voorop bij het kiezen van de juiste uitrusting voor elke motorrijder.

Let op het materiaal van de motorjas, zoals leer of textiel, afhankelijk van jouw voorkeur en rijstijl.

Let bij het kiezen van een motorjas goed op het materiaal, of het nu gaat om leer of textiel. Het materiaal van de motorjas speelt een cruciale rol in zowel comfort als bescherming, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en rijstijl. Leer staat bekend om zijn uitstekende slijtvastheid en klassieke uitstraling, terwijl textiel vaak meer flexibiliteit en ventilatie biedt. Door te kiezen voor het juiste materiaal dat past bij jouw behoeften, kun je ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel de weg op gaat tijdens elke rit.

Controleer regelmatig de staat van je motorjas en herstel eventuele beschadigingen om de bescherming te waarborgen.

Het is essentieel om regelmatig de staat van je motorjas te controleren en eventuele beschadigingen tijdig te herstellen om de optimale bescherming te waarborgen. Zelfs kleine scheurtjes of beschadigingen kunnen de effectiviteit van de protectie verminderen in geval van een val. Door proactief te zijn en je motorjas goed te onderhouden, zorg je ervoor dat deze zijn functie behoudt en jou blijft beschermen tijdens elke rit op de motor.

Zorg ervoor dat je motorjas voldoende ventilatieopeningen heeft voor comfort tijdens warme dagen.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je motorjas voldoende ventilatieopeningen heeft, vooral voor comfort tijdens warme dagen. Door de aanwezigheid van ventilatieopeningen kan frisse lucht circuleren en warmte worden afgevoerd, waardoor je lichaamstemperatuur gereguleerd blijft. Dit helpt oververhitting te voorkomen en zorgt ervoor dat je ook op hete dagen kunt genieten van een aangename rijervaring zonder in te leveren op veiligheid en bescherming.

Investeer in een waterdichte motorjas of draag een regenbestendige laag om droog te blijven tijdens regenachtig weer.

Investeer in een waterdichte motorjas of draag een regenbestendige laag om droog te blijven tijdens regenachtig weer. Het dragen van de juiste beschermende kleding kan het verschil maken tussen een oncomfortabele rit en een aangename ervaring, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Een waterdichte motorjas biedt niet alleen bescherming tegen regen, maar kan ook helpen om je lichaamstemperatuur op peil te houden en je focus op de weg te behouden. Door voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden, kun je met vertrouwen en comfort blijven genieten van elke rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.