Wat zijn de kosten van een prefab woning?

Prefab woningen, je ziet ze steeds vaker verschijnen in ons land. Zo’n woning bestaat uit panelen die in een fabriek gemaakt worden. Leidingen en elektra worden hier meestal al in verwerkt, waardoor het huis binnen een paar dagen staat zodra de panelen gereed zijn. Wil jij ook een woning bouwen? Kijk dan zeker ook naar de mogelijkheid van een prefab woning. Je bent in dat geval namelijk behoorlijk minder geld kwijt dan wanneer je een huis laat bouwen. De prijs hangt af van een aantal zaken. Ben jij benieuwd naar de kosten van een prefab woning? Wij zetten hieronder een paar zaken op een rijtje die meespelen bij de uiteindelijk kosten prefab woning.

prefab woning

Standaard woning of aangepast?

De fabrieken die de panelen voor een prefab woning maken, werken vaak met een aantal standaard ontwerpen. Indien jij voor zo’n ontwerp kiest, liggen de prefab woning kosten vaak niet hoog. Wil jij graag iets aangepast zien worden? Dan wordt een prefab woning natuurlijk al weer duurder. In de fabriek moet namelijk afgeweken worden van de standaard werkwijze en dat brengt uiteraard extra kosten met zich mee.

Transport

prefab woningZoals we hierboven al aangaven, wordt een prefab woning opgebouwd met behulp van panelen. Deze panelen worden vaak per vrachtwagen naar de bouwplaats gebracht, waar ze met elkaar verbonden worden. Doorgaans mogen de panelen zonder problemen over de openbare weg vervoerd worden. Zijn de panelen groter dan is toegestaan op de openbare weg? Dan moet jij bijzonder transport regelen. De prefab woning kosten vallen op deze manier hoger uit. Zoek daarom altijd eerst uit of de panelen zonder problemen vervoerd mogen worden over de openbare weg. Doe je dit niet en loop je tegen de lamp? Dan kun je een flinke boete krijgen, waardoor jouw prefab woning ineens niet meer zo goedkoop is.

Het huis in elkaar zetten

Het in elkaar zetten van een prefab woning moet gedaan worden door professionals. Het is niet zo dat jij het bouwpakket zelf wel even in elkaar zet. Het inhuren van deze specialisten brengt natuurlijk kosten met zich mee. We haalden net al aan dat een prefab woning binnen een paar dagen kan staan. Natuurlijk gaat het de ene keer makkelijker dan de andere keer. Vergeet dus niet aan deze kosten te denken wanneer jij kiest voor een prefab woning.